VESPUCCI KWARTET | 3 Februari 2023 (geweest)

  De muzikanten Lisanne Soeterbroek – viool Marieke Kosters – viool Stephanie Steiner – altviool Douw Fonda – cello   Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels […]

 

De muzikanten

Lisanne Soeterbroek – viool

Marieke Kosters – viool

Stephanie Steiner – altviool

Douw Fonda – cello

 

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Het speelde op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Ze waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal. In 2015 openden zij de nieuwe vleugel van het Van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix. In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvorák. In 2019 kwam het vervolg met een CD met werken van Haydn, Webern en Brahms. Beide CD’s werden uitgebracht bij het label Footloose.

De leden van het kwartet zijn ook in de orkestwereld actief. Zo is Lisanne 1e concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra, Douw Fonda plaatsvervangend aanvoerder en Stephanie altvioliste van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Marieke Kosters speelt in het Nederlands Philharmonisch Orkest.

RESERVEREN [wpforms id=”69″]