CONCERT AAN DE ZAAN

Incidentele klassieke concerten in Wormerveer

JAN WOUTER OOSTENRIJK | 26 mei 2023 (geannuleerd)

De muzikant Jan Wouter Oostenrijk – gitarist Jan Wouter is een gitarist met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij geënt op traditie microtonale klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots. Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als improviserend gitarist aan […]
Concert gitarist Jan Wouter op vrijdag 26 mei 2023

De muzikant

Jan Wouter Oostenrijk – gitarist

Jan Wouter is een gitarist met een bijzonder verhaal. Vanuit zijn passie voor de Arabische wereld ontwikkelde hij muziek met eigen gebouwde gitaren waarmee hij geënt op traditie microtonale klanken succesvol weet te integreren met jazz, blues en roots.
 
Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als improviserend gitarist aan het conservatorium van Amsterdam en behaalde zijn master in Rotterdam. Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in1996. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende cross-overs als Sharqi Blues and Maghreb Jazz. Jan Wouter toerde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesie, Egypte, Jordanië en Soedan en bracht 5 albums uit.

RESERVEREN