Tickets zijn 25€ per stuk

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Piano solo | 15 mrt

15 maart @ 19:30 - 22:00

Gratis

De muzikant
Martin Oei

Wat wordt er gespeeld
C. Debussy (1862 –  1918) Jardins sous la pluie uit de Estampes

C. Debussy préludes Book 1
nr. 5 les collines d”anacapri
nr. 6 Des pas sur la neige
7 Ce qu’a vu le vent d’ouest:
8 La fille aux cheveux de lin
12 Minstrels: Modéré

M. Ravel (1875 – 1937) Gaspard de la Nuit
M. Ravel La Valse

Meer over Martin Oei
Martin Oei (1996) is een jonge pianist met een voorkeur voor Romantische componisten. Hij heeft een opmerkelijke muzikale opleiding genoten en won vanaf zijn twaalfde diverse prijzen. Bekend om zijn optredens op historische instrumenten, heeft Oei vijf cd’s uitgebracht en werkte samen met musici zoals Daniel Wayenberg. Hij heeft een eigen serie Pianofeesten in het Koninklijk Concertgebouw, en treedt regelmatig op, onder andere bij Concert aan de Zaan.

Martin’s website: https://martinoei.nl/

Meer over het programma ‘A touch of Paris’
Laat je betoveren door de wereld van klassieke pianomuziek tijdens een middag vol prachtige klanken. Dit pianorecital brengt twee invloedrijke Franse componisten van de 20ste eeuw tot leven: Claude Debussy en Maurice Ravel.

De muzikale reis begint met Debussy’s “Jardins sous la pluie” uit Estampes, een stuk dat je meeneemt naar een Normandische tuin tijdens een hevige regenbui. Het verweeft volksmelodieën zoals het wiegeliedje “Dodo, l’enfant do” en “Nous n’irons plus au bois” met de geluiden van wind, onweer en regen. Daarna volgt een selectie uit Debussy’s Préludes, een reeks muzikale schilderijen, variërend van de heuvels van Anacapri tot het stormachtige “Ce qu’a vu le vent d’ouest”.

Na de pauze dompelen we ons onder in de duistere en poëtische wereld van Ravel’s “Gaspard de la Nuit”, geïnspireerd door gedichten van Aloysius Bertrand. “Ondine” beschrijft een waterfee die een man verleidt met haar gezang, “Le Gibet” is een macaber werk met een aanhoudende klokklank, en “Scarbo” portretteert een klopgeest die plots verschijnt en verdwijnt.

Het recital culmineert in Ravel’s “La Valse”, een opzwepende dans die ontstaat in een elegante balzaal. Laat je meeslepen door deze muzikale reis en ervaar de tijdloze schoonheid van Debussy en Ravel.

————————————————————————————————————

Wij hebben standaard een inloop vanaf 19:30 uur en het concert start om 20:00 uur. U kunt gratis parkeren voor de deur. Het annuleren van tickets is mogelijk tot 7 dagen voor het evenement. Wij raden aan om te reserveren en betaling ter plekke te voldoen met gepast geld. De prijs per ticket bedraagt 25€.
Bij aankomst ontvangen wij u graag met thee, koffie en gebak. Ook na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten onder het genot van thee, koffie, een drankje en gebak. Drank en gebak zijn bij de ticketprijs inbegrepen. Dit biedt ook een mooie kans om met de muzikanten in gesprek te gaan. We kijken ernaar uit om u te verwelkomen!

Gegevens

Datum:
15 maart
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Concert aan de Zaan
Noorddijk 90
Wormerveer, Noord-Holland 1521PD Nederland
+ Google Maps

Organisator

Maroeska Metz
Telefoon
+31655848100
E-mail
info@maroeska.com