Ketevan Sharumashvili – piano

Op  18 december 2020 - 20:00   Met Ketevan Sharumashvili- piano

De in Nederland woonachtige Ketevan Sharumashvili is een van de meest vooraanstaande Georgische pianistes van haar generatie. In 2015 sluit ze haar studie succesvol af bij Naum Grubert en Jan Wijn aan het conservatorium van Amsterdam. Eerder, in 2010, behaalt ze haar eerste Master aan het staatsconservatorium van Tbilisi.In 2011 vervolgt zij haar studie in Hamburg aan de Hochschule für Musik und Theater. Daar legt ze in 2013 het zeer veeleisende ‘Konzertexamen’ excellent af, en behaalt daarmee het diploma Concertpianist.
 
Ketevan volgt Masterclasses bij andere meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry , Konstantin Scherbakov en Boris Berman die allen onder de indruk zijn van haar eigen gevoelige spel en virtuositeit.
 
Ketevan wordt geboren en groeit op in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Klassieke muziek krijgt ze niet van huis uit mee, maar wanneer ze de piano van de buren ontdekt wordt al gauw duidelijk dat haar een bijzonder muzikaal talent is gegeven. Ze leert spelen met grote passie, vreugde en ongeremdheid. 
Zonder de intentie beroepsmuzikante te worden, wordt ze pas op twaalfjarige leeftijd naar het Paliashvili Muziekgymnasium voor hooggetalenteerde kinderen gehaald. Amper twee jaar later wint ze haar eerste pianocompetitie in Parijs. 
 
Inmiddels is ze prijswinnares van meerdere internationale competities in Frankrijk, Italië, Griekenland en Holland. Ze won onder andere de ‘Soroptimist Prijs’ bij de Viotti Competition in Vercelli – Italië, ontving de derde prijs bij de Lagny-Sur Marne Competitie in Frankrijk en won de eerste prijs en de ‘Special Price of the Jury’ in the Pianale competition in Duitsland. 
 
Sinds 2017 woont Ketevan in Nederland alwaar ze een dynamisch concertleven leidt als soliste en kamermuzikante.

PROGRAMMA
Scarlatti: 5 sonatas

Bach/Rachmaninoff: piano transcription of violin partita

Skriabin: sonata fantasy no.2

Prokofiev: sonata no.2

Strauss Schulz-Evler on the beautiful blue danube