CONCERT AAN DE ZAAN

Incidentele klassieke concerten in Wormerveer

CELLO VIOOL DUO | donderdag 20 juli 2023

De muzikanten Diet Tilanus – viool Örs Köszeghy – cello   LET OP! Inloop is 20:30, aanvang 21.00 Diet Tilanus, violiste, maakt sinds 2019 deel uit van Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast heeft zij het Jacob Olie Trio (piano trio) en het Goldberg Trio (strijktrio) opgericht en vormt zij een duo met de Hongaarse cellist Örs Köszeghy. […]

De muzikanten

Diet Tilanus – viool

Örs Köszeghy – cello

 

LET OP! Inloop is 20:30, aanvang 21.00

Diet Tilanus, violiste, maakt sinds 2019 deel uit van Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast heeft zij het Jacob Olie Trio (piano trio) en het Goldberg Trio (strijktrio) opgericht en vormt zij een duo met de Hongaarse cellist Örs Köszeghy. Met onderscheiding studeerde ze af aan de Guildhall School of Music and Drama te Londen, in de klas van David Takeno. Daarvoor studeerde ze bij Ilya Grubert in Amsterdam, en maakte zij deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daar is zij sindsdien vaak te gast, evenals in het English en Mahler Chamber Orchestra.
Diet bespeelt een Goffredo Cappa uit 1690, haar genereus ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekintrumenten Fonds.
 
De Hongaarse cellist Örs Köszeghy was winnaar van de tweede prijs van de zevende Hongaarse Nationale János Starker competitie en ook finalist van de Internationale David Popper Cello competitie in 2001. Hij heeft opnames gemaakt voor verschillende labels en nam deel aan de documentaire “The Secret of Boccherini” met cellist Anner Bijlsma, met wie hij intens samen heeft gewerkt. Hij is geboren in 1980 in Budapest. Hij heeft zijn eerste diploma behaald aan de Franz Liszt als een student van Csaba Onczay. Hij vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Dmitri Ferschtman waar hij zijn masters behaalde in 2006. Sinds 2009 is hij een vast lid van het Amsterdam Sinfonietta.

RESERVEREN