CONCERT AAN DE ZAAN

Incidentele klassieke concerten in Wormerveer

FLUIT-PIANO-VIOOL | Vrijdag 25 maart (geweest)

  De muzikanten Dasha Beltiukova – dwarsfluit Aksana Stahievitch – piano   Dasha Beltiukova komt uit een zeer muzikale familie, het oorspronkelijke plan voor dit concert was een concert geven met de topvioliste haar zusje Ksenia. Ksenia woont echter Bellarussia en kan door de oorlog met Oekraïne niet meer reizen, heel erg jammer. Wij hopen […]

 

De muzikanten

Dasha Beltiukova – dwarsfluit

Aksana Stahievitch – piano

 

Dasha Beltiukova komt uit een zeer muzikale familie, het oorspronkelijke plan voor dit concert was een concert geven met de topvioliste haar zusje Ksenia. Ksenia woont echter Bellarussia en kan door de oorlog met Oekraïne niet meer reizen, heel erg jammer. Wij hopen dat zij volgend seizoen kan komen. Dashia was 7 toen ze haar eerste dwarsfluitlessen kreeg aan het Muziek College te Minsk. Drie jaar later maakte ze haar debuut als soliste in het Concertgebouw van Minsk. Zij heeft deelgenomen aan internationale muziekwedstrijden en master classes (o.a. bij Aurele Nicolet, Trevor Wye en Jacques Zoon) en heeft vele malen gespeeld met kamer- en symfonieorkesten in Wit-Rusland. Dankzij haar groeiende populariteit in Belarus zijn er verschillende tv- en radio-opnames van haar concerten gemaakt. In 2004 heeft ze haar Master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam (bij Harrie Starreveld) afgerond.

De muziekcarrière van de pianiste Aksana Stahievitch begon ook in Minsk (Belarus). In 2004 behaalde zij haar Bachelor diploma aan de Nationale Muziekacademie in Minsk bij professor Zoya Kacharskaya. Aksana heeft diverse prijzen gewonnen op internationale concoursen, o.a.  Rudolf Firkušny (Praag), Scriabin concours en Nikolai Rubinstein concours (Parijs). In Praag heeft zij een speciale prijs voor de beste uitvoering van Janacek’s muziek ontvangen. In 2008 behaalde ze haar Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø en Naum Grubert. 

Programma 

C. P. E. Bach (1714-1788)
“Hamburger Sonata” in G, Wq. 133 voor fluit en piano

  Allegretto

  Rondo. Presto

 

W. A. Mozart (1756-1791)

Sonata No. 10 in C, K. 330 voor piano       

  Allegro moderato

  Andante cantabile 

  Allegretto 

 

Francis Poulenc (1899-1963)

Sonate voor fluit en piano

  Allegro malincolico

  Cantilena

  Presto giocoso

 

Claude Debussy (1862-1918)

Preludes uit boek 1 voor piano 

– Le collines d’Anacapri

– La fille aux cheveux de lin

– La serenade interrompue

– Minstrels

 

Francois Borne (1840-1920)

Carmen Fantasie (G. Bizet) voor fluit en piano

 

Sergey Beltiukov (1956) 

Credo

RESERVEREN